Download Branding

Voorstellingen

Hieronder vind je een overzicht van mijn avondvullende voorstellingen.
Op zoek naar de speellijst/agenda? Klik hier.

Wij gaan de economie voor ons karretje spannen. Samen met U. 
Zoals het bedoeld is.
 
Het is nogal simpel. Denken wij. Je leeft maar 1 keer, dus moet je er het beste van maken. Maar dat doen we niet. We laten ons inpakken door banken, door overheden, door multinationals, door het marktmechanisme. 
Slavendrijvers, en wij zijn de slachtoffers; want zo is het systeem nou eenmaal. 
Ja, duhhhhh. Wat een flauwekul. 
 
Kijk eens goed in de spiegel; wij

... lees verder

Lebbis heeft een nieuw programma. De Bovengrens. 
 
Jarenlang heeft hij gesprekken gevoerd met goede vrienden bij de open haard, tijdens wandelingen en onder het genot van een versnapering. Gedachten-wisselingen over waar we heen zouden kunnen gaan. Als mensheid. Gewoon. Voorbij eten, veiligheid, onderdak. 
Wat is er voor moois te doen voorbij de Ondergrens? Op naar De Bovengrens.
 
Samen met u wil Lebbis op deze avond kijken naar wat we doen, waarom en

... lees verder

De evolutie heeft ons gebracht waar we zijn. Drie en een half miljard jaar is het al bezig. Elke dag weer nemen we kleine, welhaast onzichtbare stapjes. Sommige sterven in schoonheid, sommige stapjes zijn weer naar achteren. Maar er zijn pareltjes. Kleine of grote gebeurtenissen waardoor we als mensheid verder komen.

Gezonder blijven, langer en beter leven, vrijer zijn, en zelfs, laat ik het maar zeggen, gelukkiger worden.
Die kleine stapjes van het afgelopen jaar die

... lees verder

De man van scherpzinnige ideeën, inspiratie en ongebreidelde energie is terug!

Vol vuur en furieuze tirades tegen alles wat er niet deugt aan de wereld, speelt Hans Sibbel komend seizoen zijn nieuwe voorstelling ‘De Paardenpoetser’.
Lebbis heeft weer bijgeleerd. Zijn voortschrijdend inzicht en wijsheid met het klimmen der jaren gekoppeld aan een bewijsdrang en teveel energie voor zijn leeftijd levert weer een heerlijke avond op.

Voor diegene die Lebbis nog nooit live

... lees verder

Seizoen 2013

Lebbis speelt zijn voorstelling Het Grijze Gebied van januari t/m mei 2013 in de theaters. Daarnaast duikt Lebbis op onverwachte, unieke plekken op.
Houd voor deze bijzondere optredens onze site in de gaten. 


Wie Lebbis de afgelopen jaren gezien heeft, weet met hoeveel liefde en hoeveel vertrouwen hij de wereld oppakt, bekijkt, omdraait, binnenste buiten keert, afbreekt en weer opbouwt. Op zoek naar de verwondering, de diamanten die toch steeds weer

... lees verder

Seizoen 2012 - 2013

In seizoen 2012-2013 seizoen duikt Lebbis op op rare, unieke plekken op. Een voorstelling in een metro buis. Wie weet een stal. Het kan ook zo maar ergens op een dak zijn.
De speeldata van deze bijzondere locaties worden een aantal weken van te voren bekend gemaakt, via de website www.lebbis.nl  en via www.bunkertheaterzaken.nl.
U gaat het horen. Via social media. Via de website. Via via.
Hans Sibbel is een onvervalste moralist, en gelukkig maar,

... lees verder

Seizoen 2010-2012

Lebbis was met zijn voorstelling BRANDING de winnaar van de Poelifinario 2011: de VSCD cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen.

De Cabaretjury over BRANDING: "Kenmerkend is zijn snelheid, zijn grapdichtheid, maar ook de manier waarop hij zijn persoonlijke ervaringen weet te koppelen aan de actualiteit. Een theatermaker die zichzelf en de tijdgeest genadeloos fileert."
 
Hans Sibbel verbetert de

... lees verder

Seizoen 2010-2011

Lebbis speelt Branding in twee verschijningsvormen.

- De eerste maanden zal het een 60 minuten durende Late-Night ‘Unplugged versie' zijn waar Lebbis terug gaat naar de roots. Terug naar de rauwe, geïmproviseerde stand-up comedy met 1 microfoon. Uniek aan deze ‘unplugged versie' is dat er iedere avond ruimte is voor nieuwe stukken, inzichten. Zo blijft Lebbis scherp en verrast hij iedere avond opnieuw zichzelf en zijn publiek. De ‘unplugged versie' is geen

... lees verder

Seizoen 2008 - 2010

Genomineerd voor de Poelifinario 2009

 
De jury:
Hoe laat begint het schieten is een razendknap gemaakte theatersolo met een wonderschone, functionele belichting, waarin Hans Sibbel als woedende engel nederdaalt om de wereld gelukkiger te maken. Getuigend van groot en divers engagement scheert hij van vrouwenemancipatie naar reisbureaureserveringkosten, van kredietcrisis naar Astro TV, van burgerservicenummer naar Ajax. Met zijn oprechte

... lees verder

Seizoen 2007-2008

Onorthodoxe theorieën in bovenste regionen van de cabaret-divisie

Als solist trekt Lebbis langere lijnen, die zijn programma's een thematische lading geven. Het Kwaad gaat, zegt hij, over normen en waarden. Maar in feite blijkt hij het vooral over dóórdenken te hebben. Over ogenschijnlijk logisch doorredeneren tot in de extreemste consequenties (..) Zo volstrekt serieus is hij ditmaal vaker, zonder overigens zijn greep op de zaal te verliezen. Straks

... lees verder

Seizoen 2005-2006

Wijzer geworden door de jaren, volgezogen met de allernieuwste inzichten heeft Lebbis het gedurfd een programma over de evolutie te maken.Ja, de evolutie. De bron van alles. En daar kloppen dingen niet aan.Na het schrijven van het gelijknamige boek is dit De Film van Het Boek.Over waar we heen gaan als mensheid en hoe het allemaal nog goed kan komen. Een prachtige voorstelling over de mensheid gezien vanuit de ruimte. We zijn nog niet verloren, maar dan

... lees verder

Seizoen 2002-2003

Vuur heet het derde solo programma van Lebbis. En daar geef ik eigenlijk al meteen te veel weg. Dus denk maar aan water. Heerlijk koel water. Drie uur fietsen in de zon, harde wind tegen, onpeilbare dorst en dan eindelijk, klaterend fris, ijkoud water. Je zou d'r een moord voor doen. Sterker nog, er zijn mensen doodgegaan die het niet hadden. Het leven is ingewikkeld. Laat mij u 90 minuten leiden. 90 minuten Vuur lijkt veel en dat is het ook. Fire Walk

... lees verder

Seizoen 2001

Lebbis solo. Nog persoonlijker. De kans is aanwezig dat u dingen van mij hoort die u niet wilde horen. Zwart is een dag in het jaar helemaal doen wat je altijd al hebt willen doen, maar moraal, de omgeving, je man, je vriendin, je moeder, iets houdt je tegen. Behalve die dag. Twee vrouwen, de perfecte kraak, met 250 over de ringweg. Een kleine en weerloze puber die je op zijn ongetwijfeld gejatte scootertje afsnijdt eens goed op zijn bek slaan. Dat is ZWART.

... lees verder

Seizoen 2000

In alle stilte en onder strikte geheimhouding zijn de voorbereidingen al een jaar aan de gang. Lebbis gaat solo. Na tien jaar Lebbis en Jansen zijn er verhalen die ik nog wil vertellen. Er is teveel blijven liggen. En de wereld moet besproken worden. En mijn leven. Ik heb geen haast, maar zeker geen tijd voor een pauze. Die neemt u zelf maar na afloop. Ik zal anderhalf uur beuken, vertellen, zingen, even ademhalen en weer door. Het zullen de kortste negentig

... lees verder