Download Branding

23-27 aug: Lebbis opent seizoen met Wandeltournee

Geplaatst op 09-07-2013

Van 23 t/m 27 augustus bewandelt cabaretier Lebbis het natuurgebied De Peel op de grens van Limburg en Brabant. Overdag verkent hij het gebied en in de avonden speelt hij op bijzondere locaties. Hij sluit de tour af met een stilteoptreden op een voormalige vuilstort in natuurgebied de Heesbeemden.

Lebbis is op zoek naar verwondering en naar de diamanten die steeds weer langskomen. In het gezelschap van regisseur Koos Terpstra  en zijn theatertechnicus Roland van der Grinten wandelt hij van podium naar podium. Hij besluit de dag met zijn voorstelling Het Grijze Gebied, aangevuld met een inkijkje in de gedachtes en observaties van die dag.

In het Brabantse Mierlo wordt op 23 augustus in besloten kring opgetreden voor vrijwilligers in de zorg. Vanuit hier wandelt Lebbis op 24 augustus naar Asten, waar hij 's avonds in Comedy Theater In de Brouwerij optreedt. Daarna voert de wandeltocht naar Sevenum in Limburg. Op 26 augustus speelt hij zijn voorstelling onder het genot van een goed glas wijn in de tuin van Gasterie Lieve Hemel. 

Als klap op de vuurpijl wordt de bijzondere ontdekkingstocht op 27 augustus afgesloten met een stiltevoorstelling op de voormalige vuilnisbelt in natuurgebied de Heesbeemden in Kronenberg. In de jaren vijftig en zestig werden hier koelkasten, wasmachines en ander grofvuil gestort. Inmiddels heeft de natuur weer bezit genomen van het gebied en is de voormalige vuilstort enkel nog te herkennen aan een bult midden  in het landschap. Een prachtig podium voor Lebbis.
Vanaf hier laat hij zien met hoeveel liefde en vertrouwen hij de wereld oppakt, bekijkt, omdraait, binnenste buiten keert, afbreekt en weer opbouwt. Om de natuur die avond te laten zoals hij is, speelt Lebbis hier in stilte. Alle bezoekers krijgen voor aanvang een koptelefoon aangereikt waarmee ze de hele show kunnen volgen. 

Za 24 aug: Asten, Comedy Theater In de Brouwerij. Kaartverkoop: indebrouwerij.nl 
Ma 26 aug: Sevenum, Gasterie Lieve Hemel. Kaartverkoop: en-tickets.nl 
Di 27 aug: Kronenberg, Natuurgebied Heesbeemden. Kaartverkoop: en-tickets.nl 
(kaartverkoop via en-tickets.nl start op 1 augustus)