Download Branding

Komend seizoen zijn Hans Sibbel en journalist Jeroen Smit in het theater te zien met het "theatercollege" Het Bruto Nationaal Geluk.

Geplaatst op 20-06-2017

Lesje economie
In dit ‘theatrale lesje economie’ legt het tweetal uit waarom de mensheid zich niet moet laten inpakken door banken, overheden, multinationals of het marktmechanisme.
"Het is nogal simpel.", leggen de twee mannen uit. "Je leeft maar 1 keer, dus moet je er het beste van maken. Maar dat doen we niet. We laten ons inpakken door banken, door overheden, door multinationals, door het marktmechanisme. Slavendrijvers, en wij zijn de slachtoffers; want zo is het systeem nou eenmaal. Maar kijk eens goed in de spiegel; wij zijn de markt, wij zijn de banken, de overheid en de rest van die shit. Dat zijn geen buitenaardse wezens, echt niet. Waar wachten we op? Een promotie? Dat welverdiende pensioen? Kleinkinderen? De postcodeloterij? Onzin! Er is geen tijd te verliezen. Wij moeten zelf een draai maken. Wij gaan u vertellen hoe we het veel mooier krijgen. En waarom het nog niet gelukt is. U gaat gelukkig worden - met dank aan onze economie.”

Slechts 11 keer in het theater
De voorstelling wordt op 16 september voor het eerst gespeeld in Den Haag en is daarna tot begin november - slechts 11 keer! - door het hele land te zien.

Hans Sibbel was ooit economiestudent, maar brak door als helft van het succesvolle cabaretduo Lebbis & Jansen. De laatste tien jaar staat hij vooral solo op het podium. Jeroen Smit studeerde bedrijfskunde en werkte onder meer voor Het Financiële Dagblad, het AD en Elsevier en hij schreef diverse boeken.

Lebbis
Vanaf januari 2018 is Hans Sibbel tevens met zijn nieuwe voorstelling De Bovengrens in het theater te zien.